Buiten de (technische) feiten die ik mijzelf heb opgelegd, zoals het analoog rijden op Märklin M-rails, is de aankleding van de modelbaan (scenery) geheel vrij van regels. Om toch enige structuur op de modelbaan te krijgen heb ik een aantal uitgangspunten voor mijzelf opgesteld, waar ik zoveel mogelijk rekening mee houd bij de uitvoering.

Allereerst het aan te houden tijdperk: hiervoor heb ik voor Epoche IV gekozen, waarbij de sfeer op de baan zo rond begin jaren zeventig zal zijn. Misschien komt dit wel voort uit de melancholische hang naar de jeugd- en kinderjaren, waarin ik besmet raakte met het modelspoor-virus . . .Tijdperk

De locatie is bijzonder fictief gekozen, waarbij ik de scenery wil laten beïnvloeden door het Schwarzwald in voormalig West-Duitsland, maar ook Keltische, Mediterane en Ligurische invloeden zullen terugkomen op de modelbaan. Het eerste deel van de scenery wat is uitgevoerd is Monte Vecchio en ligt aan het eind van de zijlijn. Hiervoor is er inspiratie gevonden bij een burcht in Castellarano (Italië).

Er zal vooralsnog geen elektrische tractie en dus ook geen bovenleiding op de baan komen, want persoonlijk vind ik stoom en diesel het mooist. Ik sluit het niet uit, maar mocht het er ooit van komen, dan enkel op het dubbele hoofdtraject.

Tevens zal er een verkeerstraject met rijdende auto’s van het Faller Car System aangelegd worden en het eerste deel daarvan is al ingeplant.