De kapel naast het uitzichtpunt en de burcht wordt gebouwd naar voorbeeld van de kapel van San Berardino, die wat verstopt aan de rand van Calitri staat, een dorpje tussen Napels en Bari.


De voorgevel is uitgetekend aan de hand van foto’s waarmee de afmetingen en de plaats in de scenery wordt bepaald.

Dan wordt de basis van het gebouwtje gemaakt met diverse diktes grijs karton. De achterzijde van de kapel is naar eigen inzicht en fantasie.

Dan worden de wanden ingesmeerd met houtlijm, wat na droging wordt gestuct en geschuurd.

Dan komen de geveldetails: diverse deuren, enkele ramen en een gevelornament.

Het dak is toegevoegd, de muren zijn deels vervuild en tegen de voorgevel is een bloeiende struik geplaatst, gelijk aan die tegen de binnenmuur van de Burcht.

Verder geschilderd, voorzien van kerkklok en ingepast in de scenery.

Advertenties