Nadat de goederenloods is gemaakt kan het terrein er omheen vorm krijgen.

Hiervoor heb ik eerst een Mock-up gemaakt met wat simpele materialen. Zo zijn een schuilhut bij de overweg en een toekomstige goederenkraan op het laadperron van blokjes Tempex neergezet. Een reep schuimplaat toont waar de terreinafscheiding moet komen en met drie lollystokjes is aangegeven waar de straatlantaarns komen.

20170106 003

De ondergrond is vlak gemaakt en het verpakkingsschuim, wat als basis dient voor het laadperron, is voorzien van kantstenen gemaakt van schuimplaat en een ondergrond van schelpenzand op kleur.

20170107 001

Nu aangevuld met asfalt, wat ook een mengsel is van schelpenzand, houtlijm en latex om het op kleur te brengen.

De boomschors-brokken en de berg van hardschuim met auto-tunnel worden voorzien van papierprut op basis van eierdozen en zo ingepast in het landschap.

Een spiegeltje aan het eind van de tunnel suggereert dat de weg verder doorloopt. Op de eerste foto is de blauwe weerkaatsing van het hardschuim nog te zien. De schuilhut bij de overweg is ook al geplaatst in deze setting.

Het typisch Italiaanse toegangshek van het goederendepot maak ik van 0,5 mm² draad (Norm 88) met isolatie, stukjes horrengaas en wat staaldraad van 0,3 mm. dik. De afmetingen en werkelijke doorrij-afstand  zijn op een plankje gezet en met crêpe-tape worden alle onderdelen gefixeerd, opdat alles met secondelijm secuur kan worden aangestipt.

Nog enkele foto’s met het uiteindelijke resultaat van het hek. In de ondergrond zijn wat ruimere gaatjes geboord. De staanders van het hek hebben grondplaten gekregen met gaten, zodat het hek zelfs nog open en weer dicht gezet kan worden.

De muur naast de toegangspoort wordt van schuimplaat met een kartonnen strookje gemaakt en als de straatlantaarns zijn geplaatst en het terrein verder is voorzien van zand en vegetatie is het terrein zo goed als gereed.

Om het laadperron later wat aan te kleden zijn pallets gemaakt. Van plastic strookjes van een tabblad zijn planken gesneden en de klossen zijn van 1mm dik grijs karton. De maten opgezocht en omgerekend naar H0, uitgezet op een plankje en met behulp van dunne strookjes dubbelzijdig-plakband worden drie pallets ondersteboven opgebouwd. In kaki-kleur gespoten zien ze er redelijk geloofwaardig uit.

De vegetatie wordt uitgebreid met o.a. een vijgencactus, die ik maak van sesam-zaadjes. Met secondelijm wordt zaadje voor zaadje de cactus opgebouwd. Eenmaal groot genoeg wordt het geheel groen gespoten en worden er de vruchten aan toegevoegd door kleine gele balletjes (Nailballs) met houtlijm er aan toe te voegen.

20170225 001