Tegenover het Station is een klein depot voor goederen gepland. Alvorens het terrein in te delen wordt eerst de goederenloods gemaakt, om daarna de overige beschikbare ruimte in te richten.

Van 3mm. dik grijs karton wordt eerst een simpele casco vervaardigd, wat met een elastiekje bij elkaar wordt gehouden.

Er wordt natuurlijk ook even gekeken hoe de loods op de modelbaan komt te staan, ook nadat de sparingen voor ramen en deuren zijn aangebracht.

Wanneer alle constructiedelen bij elkaar gelegd worden, ben ik dermate ontevreden over het dak dat ik besluit om het niet van karton maken. Omdat het voor een flink deel oversteekt, zal het er veel beter uitzien als dit van hout gemaakt wordt. De houten spanten worden van BBQ-lucifers gefabriceerd. De complete spanten samen met de dwarsbalken worden op de juiste dikte geschuurd. Het dakbeschot zijn stroken hout-fineer en wordt op de balken gelijmd, uiteraard met houtlijm.

Hierna kan het dak van dakpannen voorzien worden, middels stroken gehalveerd golfkarton. Dozen van kopieerpapier zien hiervoor uitermate geschikt vanwege de kleine golf. De raam- en deuropeningen worden voorzien van een sierlijst van dun karton, waarna de wanden van een dunne stuclaag krijgen van muurvuller.

En als de uitgeharde stuclaag met schuurlinnen geschuurd is, kan alles op kleur worden gebracht. Het dak heeft een windveer erbij gekregen en de gehele dakconstructie is ook geschilderd.

20161230 001

Van zeer dunne houten latjes worden de open bovenlichten gecreëerd. Een beetje vervuiling is op de muren aangebracht, wat het gebouwtje wat meer sfeer geeft en het geprinte plaatsnaambord is ook al geplaatst. De kopse kant van de randen van het papier is met een zwarte stift behandeld, waarmee het ‘papier-effect’ verloren gaat.

Dan worden de drie houten deuren gemaakt: dun gesneden reepjes hout-fineer worden schuin naast elkaar op een strook papier gelijmd. Een tweede strook wordt hieraan gespiegeld gemaakt en beide stroken worden tegen elkaar op een papiertje gelijmd en op maat in de deuropening gezet. Het raamrooster is van een stukje vliegengaas voorzien van Microscale Kristal Klear. Bij de laatste foto heeft het dak ook al een basiskleur.

Een overzicht van alle ramen en deuren, aan zowel de binnen- als de buitenkant. Bij de laatste foto is de opbouw en plaatsing van de deuren goed te zien.

Hiermee is de goederenloods gereed en kan het laadperron ook vorm krijgen: van foamplaat zijn er kantstenen aan de randen gemaakt en is de definitieve vorm bepaald.

20170107 001

Tot slot is er van een 3mm. LEDje en een 3mm. sluitring een lantaarn gemaakt voor boven de deur om het laadperron aan te lichten. Er zal verder geen verlichting op het goederendepot aanwezig zijn.