Op de hoek van de weg naar de Burcht en de Provinciale weg komt naast het Postkantoor een gebouw wat op maat gemaakt en ingepast wordt. Van stucloper wordt een impressie gemaakt alvorens met de definitieve bouw wordt gestart.

Dan wordt eerst begonnen met de constructie van de casco, die grotendeels bestaat uit 3mm. dik grijs karton. Het dak wordt geplaatst en de dakpannen van half golfkarton worden ook aangebracht.

De buitengevels worden weer gestuct volgens de eerder beproefde methode: insmeren met houtlijm en na droging een mengsel van acrylverf en muurvuller aangebracht.

Wanneer dit uitgehard is wordt alles glad geschuurd met schuurlinnen.

De eerste details worden aangebracht: ramen (op dezelfde wijze gemaakt als ramen van het Station), deuren (ingekrast karton), luiken (kabelbundelbandjes), een klein dakterrasje met planten, een strandstoel en een hekje en een grote afvoerbuis (lolly-stokje beplakt met aluminium-tape) langs de gevel vanuit de keuken naar boven.

Ook wordt er een klein stukje interieur gemaakt, bestaande uit de trap vanaf entree naar terras, een tafeltje en natuurlijk een flinke bar. Een menukaart en wat plantenbakken sieren de entreezijde van het restaurant en een groot zonnescherm met vouwdeuren zijn aan de terraszijde geplaatst.

Om een volwaardig terras te krijgen, is enig meubilair wel nodig: tafels van karton en nietjes en bistro-stoelen in H0 van wat plastic en dun koperdraad, wat middels een relatief simpele mal wordt gebogen. Met wat plantenbakken en attributen op de tafels is alles klaar om een compleet terras op te zetten.

Voor de uitstraling van een restaurant krijgt de zicht-gevel een mooie schildering met de passende naam van het restaurant: Bella Vista, wat ‘Mooi uitzicht’ betekent. Een in spiegelbeeld uitgeprinte (laserprinter!) afbeelding wordt met matte blanke lak tegen de gevel geplakt met de beeltenis tegen de muur. Na enige droging van de lak wordt het papier weggehaald door het met een penseel nat te maken en met de vingers er overheen te wrijven. De inkt blijft dan aan de blanke lak geplakt zitten. Dit proces vereist wel enige oefening, maar geeft uiteindelijk een fraai resultaat!

20160131 001

Ook vond ik nog een uitdaging in het maken van een wasrek! Als basis een nietje, met koperdraadjes eraan gesoldeerd voor de lijnen. Van tissue-papier is de was gemaakt en aan de lijnen gelijmd.

Het restaurant wordt geplaatst en samen met de parklantaarn aangesloten op het lokale elektriciteitsnet. Het terras krijgt een mooie natuurstenen vloer en een passende afbakening, waarvan de paaltjes afkomstig zijn van een paraplu!

De eind-werkzaamheden met een vaste hand en een pincet, bestaan uit het plaatsen van de tafels, stoelen, wat figuren en nog enkele plantenbakken om het af te maken.

Als laatste een mooie avondfoto.

Advertenties