Het stationsgebouw wordt de kleinste uitvoering van de standaard (reizigers-) stationsgebouwen van de Italiaanse Staatsspoorwegen: een 3e Klasse station.

Er is begonnen met de buitenwanden, binnenwanden en verdiepingsvloer van dik karton. Op de buitenwanden zijn de in AutoCad uitgetekende wanduitslagen geplakt, zo ook de raam- en deur ornamenten, die met een fijn mesje zijn uitgesneden.

20141116 001

Omdat het station voor aan de modelbaan komt, heb ik het gebouw van interieur voorzien. Met wat fantasie kom je een heel eind – tot aan de landkaart aan toe! Doordat de verdieping van de bovenzijde nog open is en de begane grond aan de onderzijde, biedt dat de gelegenheid om verlichting en interieur aan te brengen.

20141125 001

Deuren en ramen zijn gemaakt met crêpe-tape op doorzichtig plastic, op maat gesneden en in de uitsparingen geplaatst. De buitengevels zijn voorzien van een dunne stuclaag, die op de muren nog geel geschilderd wordt. De sierlijst en kozijnornamenten blijven wit. De vorm van het dak is bepaald en geplaatst, net als de op maat gesneden vloerplaat. Het dak krijgt nog twee schoorstenen en wordt dan voorzien van dakpannen: stroken half gestript golfkarton.

20150104 003

Met het op kleur brengen van het dak en het toevoegen van details als: de bel, vertrekstaat, naamplaatjes, daklijst en de regenpijpen, is het gebouw bijna klaar!. Enkel het naambord ontbreekt nog!

Ik heb een filmpje gemaakt van rondom het station, waarbij de verlichting en het interieur goed te zien is.

Dan krijgt het stationnetje een plekje. In de Tempex ondergrond wordt allerlei bekabeling weggewerkt: onder het station komt een gat waardoor alle bedrading onder de baan wordt geleidt en aangesloten op een verdeelstrip. Van de LEDS van de straatlantaarns langs de Provinciale weg, wordt de bedrading op een printje met een regelbare weerstand aangesloten. Dit laat ik verdwijnen in een losneembaar schuurtje met golfplaten dak. Het stationsplein is voorzien van een mengsel van gezeefd schelpenzand met acrylverf en houtlijm.

Dan worden er nog enkele details aan het prille stationsplein toegevoegd, zoals twee handslingers voor de bediening  van de overweg slagbomen (volgens voorbeeld), van plastic bindband de traanplaatdeksels in het perron, enkele gele bescherm-hekken en een gele waarschuwingslijn

Wat fraaie sfeerplaatjes met wat figuren en voertuigen erbij.